Servicii de reparatii centrale termice si instalatii de climatizare

Luni-Vineri: 08:00 - 19:00

Sambata: 08:00 - 12:00

Urgente: 0724 504 353

Duminica si de sarbatori

Call Center 021 3611851

Informatii si programari

Sfaturi utile pentru folosirea centralei termice

Daca iti doresti sa iti achizitionezi o centrala termica sau ai achizitionat deja una, este bine sa cunosti cateva lucruri inainte, cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti pastrezi centrala o perioada cat mai lunga de timp  fara a intampina dificultati.

In primul rand, este bine de stiut faptul ca principalul beneficiu al utilizarii unei centrale termice este obtinerea unor costuri cat mai reduse la curent.

De aceea,  noi venim in ajutorul dumneavoastra prin cateva sfaturi pentru mentinerea centralei termice in totala functiune o perioada cat mai indelungata.

  • Este indicat sa reduceti temperatura apei – un nivel de maximum 50°C este cel mai eficient. Daca tempertura ar fi mai ridicata, aceasta trebuie sa fie corelata cu cea rece, iar in acest caz, s-ar produce un consum de gaze inutil si costuri mai ridicate.
  • Va recomandam sa folositi un termostat pentru a putea seta temperatura pe care va doriti sa o aveti in casa, fara inexactitati. Puteti alterna temperaturile de la zi la noapte, exact dupa preferintele dumneavoastra.
  • Daca veti pleca cateva zile iar in locuinta dumneavoastra nu va mai locui nimeni o perioada, va recomandam sa inchideti centrala. Chiar si pentru un weekend, centrala termica ar trebui sa fie inchisa. Acest lucru va reduce consumul de energie si implicit plata facturii va fi una mai scazuta.
  • Nu este envoie sa incalziti toate camerele, daca temperatura nu este una drastica afara, cu temperaturi cu mult sub nivelul normal, este recomandat sa nu incalziti toate camerele, puteti foarte simplu sa lasati usa de la o camera deschisa pentru a se incalzi toata casa utilizand mai putina energie. Incalziti doar camerele care sunt folosite.
  • Atunci cand vrem sa aerisim casa, sa lasam aerul rece sa intre in locuinta, este recomandat ca centrala sa fie oprita, nu este nevoie sa se consme curent degeaba.

Este foarte important sa existe o verificare perioadica a centralei de catre un specialist, pentru a putea vedea daca aceasta mai este in totala functiune sau daca toate costurile sunt proportionale cu eficienta centralei.

Comments are closed.
Termotemp Service

Oferim servicii de tip 24/7 de interventii la centrale termice si alte tipuri de instalatii de climatizare.

Telefon urgente: 0724.504.353